Modelul de tricotat „Tablă de șah în alb și negru”

Că e un caluț micuț,

Sau un nebun drăguț,

Ori un rege rece,

Ei prind viață, să se bată,

Pe o tablă mică.

Plăsmuirea modelului începe prin montarea unui număr de ochiuri multiplu de 5 cu negru, culoarea principală în cazul acesta.

Rândul 1: se tricotează *5 ochiuri pe față cu negru, 5 ochiuri pe față cu alb*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 2: se tricotează *5 ochiuri pe dos cu alb, 5 ochiuri pe dos cu negru*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 3:  se tricotează *5 ochiuri pe față cu negru, 5 ochiuri pe față cu alb*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 4: se tricotează *5 ochiuri pe dos cu alb, 5 ochiuri pe dos cu negru*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 5: se tricotează *5 ochiuri pe față cu negru, 5 ochiuri pe față cu alb*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

***

Rândul 6: se tricotează *5 ochiuri pe dos cu negru, 5 ochiuri pe dos cu alb*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 7: se tricotează *5 ochiuri pe față cu alb, 5 ochiuri pe față cu negru*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 8:  se tricotează *5 ochiuri pe dos cu negru, 5 ochiuri pe dos cu alb*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 9: se tricotează *5 ochiuri pe față cu alb, 5 ochiuri pe față cu negru*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 10: se tricotează *5 ochiuri pe dos cu negru, 5 ochiuri pe dos cu alb*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

* Pentru a evita formarea unui *buzunăraș* la începutul modelului: se tricotează cinci ochiuri cu negru apoi înainte de a se trece la alb, firul negru se înfășoară pe după cel alb.

Și spatele…

Spor la împletit!

Cu drag,

Anunțuri

2 replies »

 1. Mi se pare un lucru minunat ca stii sa impletesti, si mai ales atat de frumos!! Toate modelele sunt superbe! felicitari!:)
  De-as avea si eu atat de multa rabdare! 🙂

  • Multumesc frumos! Am invatat de nevoie sa impletesc si apoi am continuat de drag. Acest blog a luat nastere din dorinta de a ajuta alte persoane tinere sa invete, in cazul in care isi doresc acest lucru. Sper ca intr-o zi sa ai rabdarea si poate curiozitatea de a incerca sa impletesti ceva. Cred ca o sa iti placa.
   Cu mare drag,
   Mina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri

Introduceţi adresa dvs. de e-mail pentru a vă abona la acest blog şi a primi notificări de posturi noi prin e-mail.

%d blogeri au apreciat asta: