Modele de tricotaj / Tricotaj

Modelul de tricotat „Tablă de șah în alb și negru”

Că e un caluț micuț,

Sau un nebun drăguț,

Ori un rege rece,

Ei prind viață, să se bată,

Pe o tablă mică.

Plăsmuirea modelului începe prin montarea unui număr de ochiuri multiplu de 5 cu negru, culoarea principală în cazul acesta.

Rândul 1: se tricotează *5 ochiuri pe față cu negru, 5 ochiuri pe față cu alb*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 2: se tricotează *5 ochiuri pe dos cu alb, 5 ochiuri pe dos cu negru*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 3:  se tricotează *5 ochiuri pe față cu negru, 5 ochiuri pe față cu alb*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 4: se tricotează *5 ochiuri pe dos cu alb, 5 ochiuri pe dos cu negru*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 5: se tricotează *5 ochiuri pe față cu negru, 5 ochiuri pe față cu alb*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

***

Rândul 6: se tricotează *5 ochiuri pe dos cu negru, 5 ochiuri pe dos cu alb*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 7: se tricotează *5 ochiuri pe față cu alb, 5 ochiuri pe față cu negru*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 8:  se tricotează *5 ochiuri pe dos cu negru, 5 ochiuri pe dos cu alb*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 9: se tricotează *5 ochiuri pe față cu alb, 5 ochiuri pe față cu negru*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

Rândul 10: se tricotează *5 ochiuri pe dos cu negru, 5 ochiuri pe dos cu alb*, se repetă ce se află între ** până la sfârșitul rândului.

* Pentru a evita formarea unui *buzunăraș* la începutul modelului: se tricotează cinci ochiuri cu negru apoi înainte de a se trece la alb, firul negru se înfășoară pe după cel alb.

Și spatele…

Spor la împletit!

Cu drag,

Anunțuri

2 gânduri despre „Modelul de tricotat „Tablă de șah în alb și negru”

 1. Mi se pare un lucru minunat ca stii sa impletesti, si mai ales atat de frumos!! Toate modelele sunt superbe! felicitari!:)
  De-as avea si eu atat de multa rabdare! 🙂

  • Multumesc frumos! Am invatat de nevoie sa impletesc si apoi am continuat de drag. Acest blog a luat nastere din dorinta de a ajuta alte persoane tinere sa invete, in cazul in care isi doresc acest lucru. Sper ca intr-o zi sa ai rabdarea si poate curiozitatea de a incerca sa impletesti ceva. Cred ca o sa iti placa.
   Cu mare drag,
   Mina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s